Internet nem megy -hogyan segít a ChatGPT és a Bard?
Videó, ami neked is hasznos lehet, ha a ChatGPT-től vagy a Bardtól szeretnél segítséget az éppen nem működő interneted visszaállításához.
Kezdőlap » Internet nem megy -hogyan segít a ChatGPT és a Bard?

Internet nem megy -hogyan segít a ChatGPT és a Bard?

Az előző videóban, a fordított interakció prompttal tudatosan átadtuk a kezdeményezést a ChatGPT számára, hogy ő kérdezzen és húzza ki belőlünk, hogy pontosan mit szeretnénk. Ugyanez a prompt technika akkor is segíthet, ha az internet nem megy otthon és nincs ötletünk, hogy mi lehet a megoldás.

Előkaphatjuk a mobilon a ChatGPT applikációt, és megkérhetjük akár a ChatGPT-t, akár a Bard-ot arra, hogy addig kérdezgessen bennünket, amíg meg nem tudja határozni, hogy szerinte mi az a két legvalószínűbb ok, ami miatt nincs megfelelő internet kapcsolatunk.

Ebben a videóban mindkét nagy nyelvi modellt segítségül hívtam, így te is részletesen végig tudod nézni, hogy miyen párbeszédeket folytattam velük, milyen kérdéseket tettek fel, milyen válaszokat adtam rájuk, és mi volt szerintük a két legvalószínűbb oka, hogy már régóta küzdök a megfelelő internet kapcsolattal a notebookomon.

A használt ChatGPT és Bard prompt, ha az internet nem megy

Tegyél fel kérdéseket, amik segítenek megoldani az internet elérési problémámat. Addig kérdezz, amíg elég információd nem lesz, hogy azonosítsd a két legvalószínűbb okot. Egyszerre egy kérdést tegyél fel, tett fel az első kérdést.

Itt jól felismerhető a fordított interakció prompt minta.

  1. Egyrészt átadom a kérdezés feladatát a nagy nyelvi modellnek.
  2. Megadom a problémát, amit meg kell oldani.
  3. Kijelölöm, hogy mi az a pont, amíg kérdezzen.
  4. Ragaszkodom hozzá, hogy ne ömlessze rám egyszerre a sok-sok kérdését, hanem egyszerre csak egy kérdést tegyen fel.

Hívd segítségül a fordított interakció promptot, ha valamilyen célt szeretnél elérni amihez kezdetben, még nem tudod, hogy milyen szempontokat kell megadnod a promptban.

Folytatjuk legközelebb, egy újabb prompt tervezési megfontolással.

Ne felejts el feliratkozni a Youtube csatornára.

Kapcsolódó tartalom: Fordított interakció prompt minta

Sipos Ottó