Sokkal többet ér, mint egy motivációs beszéd
motivációs beszéd helyett
Kezdőlap » Sokkal többet ér, mint egy motivációs beszéd

Sokkal többet ér, mint egy motivációs beszéd

Beszéljünk ma arról, ami messze többet ér, mint bármilyen motivációs beszéd.

Nem tudom, te is azok közé tartozol-e, akiket szíven tud ütni egy-egy éppen jó időben érkező motivációs idézet?

Én közéjük tartozom. Szeretek motivációs beszédeket hallgatni, szeretem a jó motivációs idézeteket és szeretek másokat is motiválni.

Ugyanakkor azt gondolom, ha csak ilyen beszédekkel és idézetekkel tudod fenntartani a motivációdat, akkor az sok szempontból nem teljesen természetes.

Ezzel nem azt mondom, hogy bármi baj lenne, ha motivációs beszédeket hallgatsz, hanem inkább arra gondolok, hogy ahhoz, hogy természetes módon motivált legyél, nem kellenek motivációs idézetek vagy beszédek.

Kell, hogy legyen ezeknél valami erősebb is, ha a motivációról van szó.

A dolog, ami minden egyes esetben erősebb, jobb a motiválásnál és teljesen szükségtelenné teszi, az a hit alapú céltudatosság. És itt nem a vallásról beszélek. amivel megint csak semmi bajom.

Itt most a hiten azt értem, hogy amiben erősen hiszel, az segít megszerezni, elérni azt, amire vágysz.

Én például 100%-ban hiszek abban, hogy ha valaki a tapasztalatán keresztül másoknak folyamatosan értéket tud adni, és eközben a saját maga által létrehozott termékekre is felhívja a figyelmüket, amivel még több értéket tud adni, akkor azokra a termékekre az emberek pénzügyi értelemben is vevők lesznek.

100%-ban hiszek benne, hogy az így kialakított jó hírneven keresztül bárki, aki beleteszi a megfelelő munkát, képes lehet egy sikeres online vállalkozást működtetni.

Ez tehát a dolog hit része.

A másik része a dolognak a céltudatosság. Az, hogy milyen cél érdekében csinálod az egészet.

Az én esetemben például a célom, hogy a saját tapasztalatommal másokat segítsek megoldani egy sor problémát, amivel én már valamiéyen módon szembesültem az online vállalkozások felépítésében és mint egyszerű családapa.

Ezek a céljaim, amit szeretek csinálni, ami jó érzéssel tölt el, és amiről úgy érzem, hogy nem éltem hiába, ha ezekkel másokat segítek.

Alig várom, hogy reggel felkeljek, hogy ezt tehessem, legyen akár hétfő, akár péntek, akár hétvége.

Azért teszem ezt, mert hiszek benne, hogy ha ezért a célért bármit csinálok, akkor azzal másoknak, a közösségnek jót teszek.

Ha ez a két dolog, a hit valamiben és a hozzá kapcsolt céltudatosság bárkiben megvan, akkor nem kell, hogy mitovációs beszéd vagy motivációs idézetek segítsék abban, hogy motivált legyen, mert azok nékül is eleve mitovált lesz.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy hiszel-e abban, amit nap, mint nap csinálsz? Hiszel-e benne, hogy amit csinálsz, legyen az bármi, azzal 100%-ban jót teszel?

Én 100%-ban hiszek benne, hogy ha a tapasztalatomon keresztül másoknak folyamatosan értéket tudok adni, ezáltal jó hirnevet építek, és eközben a saját termékeimre is felhívom a figyelmüket, azzal jót teszek nekik és vevők lesznek a termékeimre.

Te is erősen hiszel abban, amit csinálsz? Ez az első dolog.

A második dolog, amit kérdezz meg magadtól, hogy tisztában vagy-e a céloddal, miért teszed azt, amit teszel?

Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor nagyon nagy eséllyel semmi szükséged további motivációs beszédekre vagy motiváció idézetek olvasására, mert nékülük is motivált vagy.

Ha viszont nem tudsz igennel válaszolni valamelyikre, akkor érdemes ezeken dolgoznod, hogy elérd, amit szeretnél, amire vágysz.

Sipos Ottó