Perszóna készítés ChatGPT-vel
Prompt enginnering képzés kezdőknek
Kezdőlap » Perszóna készítés ChatGPT-vel

Perszóna készítés ChatGPT-vel

A videó témája a vásárlói perszóna készítés. ChatGPT segítségét hívjuk a célpiacunkra jellemző perszónák megalkotásához, ami majd alapja lehet egy, a mesterséges intelligenciával lefolytatott interjúnak.

Azért tesszük mindezt, hogy a célpiacon létrehozott vállalkozásunkat előre fel tudjuk készíteni a várható vásárlói viselkedésre, érdeklődésekre.

Marketing vásárlói perszóna alkotás ChatGP segítségével
Ha szeretnéd olcsó, gyors eszközzel mélyen, részletesen megismerni, tesztelni a vállalkozásod piacát, a vásárlói perszóna készítés segít.

A várakozásunk az, hogy a ChatGPT színvonalas, tartalmas segítséget képes adni a perszóna alkotához.

Mik a vásárlói perszónák?

A perszónák olyan fiktív karakterek, amiket a marketingesek a célközönségük leírására használnak. Egyfajta vásárlói profilt jelentenek, ami tartalmazza a célközönség demográfiai adatait, érdeklődését, céljait és viselkedését.

Most arra keressük a választ, hogy a ChatGPT mennyire tud ebben segíteni, tudunk-e olyan hatékony promptot írni, amivel elég jó marketing perszónákat kapunk.

Perszóna készítés – videó

Készítettem egy videót a Jönnek a robotok sorozatban, amiből egy réspiaci példán keresztül megismerheted, hogyan lehet egy jól megírt prompt hatására párbeszédre bírni a ChatGPT-t, aminek hatására

  • létrehoz több perszónát
  • javaslatot tesz a piackutatási folyamat lépéseire
  • felajánlja, hogy a kiválasztott perszóna szerepébe bújva lefolytathatok vele egy interjút, hogy megismerjem a piacot, ahol vállalkozni tervezek.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM: A videóban szereplő perszóna alkotáshoz és interjúhoz használt ChatGPT4 prompt része a Piackutatás Profit Aktivátornak –> itt találod.

A lefolytatott beszélgetés folyamata

A promptom hatására a ChatGPT:

  • Bemutatkozik
  • Összefoglalja, hogy mi lesz a gyakorlat folyamata
  • Megkérdezi, hogy milyen réspiacot szeretnék tesztelni
  • Ehhez megalkot három perszónát a promptomban előírt tartalommal
  • Közösen pontosítjuk, véglegesítjük, ha szükség lesz rá
  • Készít egy ellenőrző listát a következő piackutatási lépésekről
  • Promptokat javasol, amivel később egy olyan interjút tudunk lefolytatni, ahol én vállalkozóként kérdezhetem őt, a ChatGPT pedig belebújik a perszónák bőrébe, és válaszol a kérdéseimre.

Egy következő videóban fogunk majd tovább lépni, és megnézzük, hogyan lehet ezekkel a perszónákkal ChatGPT szerepjátékon keresztül interjút készíteni úgy, hogy sokak rémálmát, a tényleges, drága, személyes kikérdezéseket el lehessen kerülni vagy ki lehessen egészíteni.

Próbáld ki te is! Ha vállalkozásod van, meg fogsz döbbenni, mennyi segítséget kaphatsz hozzá a ChatGPT-től, mennyi időt, pénzt és energiát meg lehet vele takarítani.

Folytatjuk legközelebb, egy újabb prompt tervezési megfontolással.

Ne felejts el feliratkozni a Youtube csatornára.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM: A videóban szereplő perszóna alkotáshoz és interjúhoz használt ChatGPT4 prompt része a Piackutatás Profit Aktivátornak –> itt találod.

Kapcsolódó tartalom: OpenAI GPT készítés

Sipos Ottó