Milyen problémát oldottál meg ma?
Milyen problémát oldottál meg ma?
Kezdőlap » Milyen problémát oldottál meg ma?

Milyen problémát oldottál meg ma?

Az iskolarendszer nem éppen támogató a vállalkozók új generációinak kinevelésében, ezért a szülőkön is nagyon sok múlik, hogy gyermekükben mennyire alakul ki, hogy zsigerileg probléma megoldó legyen.

Ennyit egyszerűen megtehetsz érte:

Ha szeretnél a gyermekedbe egy kis vállalkozó kedvet nevelni, akkor este, a vacsora asztalnál tedd fel neki a kérdést, hogy

… milyen problémát oldottál meg ma?

Ne csak azt kérdezd meg tőle, hogy mit csináltál, hogyan érezted magad. Persze ezek is lényeges dolgok, de ha célirányosan, azt szeretnéd, hogy arra készüljön minden vacsora előtt, hogy valamit válaszolni tudjon a fenti kérdésre, akkor előbb-utóbb ebben a szellemben is fog élni.

A vállalkozók egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy keresnek maguknak egy célközönséget, emberek egy olyan csoportját, akiknek meg tudják oldani valamilyen problémáját.

Az esti, kötetlen vacsora beszélgetések során erről kérdezni a gyereket, erről beszélgetni vele és kimondatlanul is elismerni, ha valamilyen probléma megoldásán gondolkodott aznap, igazi segítség lehet, ami kialakíthatja a gyermekedben a vállalkozói szellemet.

Tehát a kérdés, amit érdemes neki feltenni minden este: milyen problémát oldottál ma meg?

Sipos Ottó