Játékmenet prompt minta ChatGPT-vel
Kezdőlap » Játékmenet prompt minta ChatGPT-vel

Játékmenet prompt minta ChatGPT-vel

A játékmenet prompt minta segítségével olyan interaktív játékokat alakíthatsz ki és játszhatsz, ami hozzásegíthet, hogy valamilyen speciális területen játékos formában bővíthesd a tudásodat.

ChatGPT játékmenet prompt minta a játékos tanulásért, szórakozásért
Ha szeretsz játékos formában tanulni vagy kipróbálnád magadat játékos környezetben a mesterséges intelligenciával, a játékmenet prompt remek keretet kínál hozzá.

Amikor valamilyen új témával ismerkedsz, az egyik legérdekesebb, legszórakoztatóbb módja a tanulásnak, ha az új tudást valamilyen játék formájában szerzed meg és gyakorolod be.

Ezzel a prompt mintával megkérheted a ChatGPT-t vagy más nagy nyelvi modellt, hogy játsszon veled, határozza meg a játék menetét, legyen a játékmester.

A promptban annyit kell előírnod, megmondanod, hogy milyen témában szeretnél játszani, és ezen felül a tervezett jétéknak valamilyen alapvető struktúráját kell előírnod.

Játékmenet prompt minta – videó

Készítettem egy videót a Jönnek a robotok sorozatban, amiből megismerheted ennek a prompt engineering módszernek a használatát, könnyen követhető példán keresztül.

A videóból megtudhatod:

  • Mi a játékmenet prompt minta általános formátuma?
  • Mi a két alapvető rész, amit mindenképpen szerepeltetni kell benne?
  • Hogyan tanulhatsz vele még többet a prompt engineeringről?
  • Mik a gyakori használati helyzetei?

A videóban használt prompt

Készíts nekem egy játékot, a prompt engineering témájában. Adj nekem egyszerű feladatokat, amit úgy oldhatok meg, ha promptot írok neked. Ha megírtam a promptot, a promptra te válaszolni fogsz. Utána elmondod, hogy szerinted a promptom mennyire jól oldotta meg a feladatot. Utána adsz egy következő feladatot. Addig adsz feladatokat, míg azt nem mondom, hogy végeztünk. Várom az első feladatot.

Hívd segítségül a játékmenet prompt mintát, ha tanulni vagy egy jót szórakozni szeretnél.

Legyen ez például egy kvíz játék, nyelvtanulás vagy ismerkedési helyzetek begyakorlása vagy ami csak eszedbe jut.

Folytatjuk legközelebb, egy újabb prompt tervezési megfontolással.

Ne felejts el feliratkozni a Youtube csatornára.

Kapcsolódó tartalom: ChatGPT prompt minták

Sipos Ottó